Islamiska Centret Uddevalla

Islamiska Centret Uddevalla har funnits i Uddevalla i snart 20 år. I början var det bara en liten böneplats men idag är IC Uddevalla en utav Uddevallas största föreningar med massor av aktiviteter och funktioner.

Vår förening har sitt säte idag på Dalaberg i gamla postkontoret (Lövskogsgatan 8). Här samlas Uddevallas muslimer för att utföra dagliga böner, lyssna på fredagspredikan, lyssna på föreläsningar, lära sig recitera Koranen på arabiska och mycket mer. Men utöver detta så har IC Uddevalla engagerat sig i mycket mer varav några utav grejerna du kan hitta här nedan eller under Aktiviteter i menyn.

barn

Fokus på barnen

Vi arbetar mycket med att ordna aktiviteter och gynnsamma event för barnen. Dessa kan vara allt från läxhjälp och undervisning till övernattning i skogen eller simlektioner.

Samarbete & gemenskap

Våra volontärer lägger mycket tid och energi på att skapa en trygg och rolig miljö för alla där gemenskap och samarbete ligger i fokus. Detta jobbar vi ständigt på, både med våra medlemmar och med andra lokala föreningar.

banner
kids

Studiebesök

De senaste åren har vi haft besök från flertal klasser från olika skolor från Uddevalla. Skolorna och andra verksamheter är alltid välkomna att boka en tid och komma förbi på besök för att se hur en moské kan se ut, vad man gör där och vad vår förening jobbar med.

Olika medlemsaktiviteter

Våra volontärer försöker väldigt ofta att anordna olika aktiviteter för våra medlemmar (men även icke medlemmar brukar vara välkomna) där vi får umgås tillsammans. Det kan vara allt från fotboll till övernattning i skogen.

activity

Eftersom föreningen drivs med hjälp av personer som frivilligt spenderar sin tid i styrelsen och liknande så har vi inte alltid möjligheten att träffa besökare men det finns vanligtvis medlemmar tillgängliga som gärna hjälper till! Alla är välkomna till vår lokal och vi ställer upp så gott vi kan och besvarar frågor samt visar omkring!