nyheter uddevalla

Skjutning vid tågstationen i Uddevalla 2019-03-09

Skrivet av IC Uddevalla
2021-12-29 11:08:05
Blog image
Igår publicerades väldigt tråkiga nyheter om en skjutning som skedde vid tågstationen i vår stad, Uddevalla. Enligt nyhetskanalerna har en man skjutits och gärningsmannen/-männen är fortfarande på fri fot. Detta är en tråkig nyhet och vi på Islamiska Centret ser väldigt allvarligt på saken. Den senaste tiden upplever vi en väldigt oroväckande utveckling i staden där sociala medier och nyhetskanaler fylls med inlägg och artiklar om en ökad brottslighet där framförallt unga personer har huvudrollen.

Vi har gång på gång fördömt alla typer av brottsliga verksamheter och vi arbetar kontinuerligt med att föra en dialog med våra medlemmar där vi uppmuntrar dem till att hålla koll på sina barn och vilka de umgås med. Vi har tidigare bjudit in räddningstjänsten och polismyndigheten som varit på besök för att tala inför våra medlemmar om vikten av att vi alla hjälps åt och hur viktigt det är för att vi ska ha ett tryggt och välfungerande samhälle. Vi arbetar dessutom kontinuerligt, på ideell nivå, tillsammans med Dalabergs kyrka och andra föreningar för att hjälpa till och försöka skapa en trygghet i närområdet - hittills främst via vår gemensamma nattvandring. Tillsammans försöker vi utveckla metoder som skall förebygga brottsligheten långsiktigt men vi är självklart begränsade av framförallt resurser och tiden. Likaså förstår vi att även polismyndigheten, tyvärr, har begränsade resurser och har redan mer att göra än vad de har resurser till. Därför är det otroligt viktigt att vi idag hjälps åt på alla möjliga vis och att vi bidrar till effektiva lösningar för att bromsa in det tråkiga som den senaste tiden drabbat vår fina stad.

Som ett islamiskt center som representerar Uddevallas muslimer och ett stort antal medlemmar vill vi betona att sådana handlingar, som skjutningen som skedde igår, är en avskyvärd handling och bör fördömas av varje individ! Det är en handling som inte är accaptebel i någon religion och alla bör stå upp mot sådana individer och sådana handlingar!

Islamiska Centret i Uddevalla

Islamiska Centret i Uddevalla är en ideell förening med kontor på Dalaberg, norra Uddevalla. Vi är en av Uddevallas största och mest aktiva föreningar. Vår verksamhet består av bland annat religiösa aktiviteter, sportevenemang och mycket mer. I folkmun är vi mer kända som Uddevalla moskén.

Hitta hit!

IC Uddevalla
Lövskogsgatan 8
45173 Uddevalla

isc-uddevalla@hotmail.com
070 000 00 00

Webbisdan utvecklad av Webbi