nyheter uddevalla

Terrorattacken i Nya Zeeland

Skrivet av IC Uddevalla
2021-12-29 11:10:00
Blog image
Imorse fick vi vakna till en tragisk nyhet om ett terrorattentat som drabbade två moskéer i Nya Zeeland. Minst 40 personer har rapporterats döda och ännu fler skadade, bland dem även barn. Terroristen, som kallar sig Brenton Tarrant, ska ha skjutit loss i moskéerna och kallblodigt dödat civila människor samtidigt som han filmade händelsen för en livestream. Enligt Aftonbladet har terroristen hyllat bland annat Breivik och Anton Lundin Pettersson (Aftonbladet).

Den här typen av handlingar är utan tvivel bland det värsta som en människa kan begå. Det är en handling som vi starkt fördömer och som bör fördömas av alla människor. Mord är en handling som ska fördömas oavsett vem som begår det. Att ta ett vapen och skjuta loss mot civila, inklusive barn, är en terrorrattack och bör som sådan behandlas!

Vi på Islamiska Centret i Uddevalla hoppas att världsledare kommer gå ut och fördöma den här terrorattacken. Likaså hoppas vi att religiösa ledare gör likadant, dvs. fördömer den här terrorattacken. Det är viktigt att vi i stunder som den här, stunder som terrorattentatet i Stockholm, stunder som terrorattacken i Kanada och i Norge, står gemensamt och visar att ett brott är ett brott oavsett vem som begår det, vilken hudfärg eller religion man än har. Likaså hoppas vi att gärningsmännen får ett ordentligt straff och att världen inser att terrorism är ett hot för oss alla. Att vi alla drabbas av det och att vi alla är offer för det.

Vi ber Allah att Han skänker Paradiset till de som miste livet i det här brutala attentatet och vi ber Allah att Han skyddar oss alla från sådana terrorister.

Islamiska Centret i Uddevalla

Islamiska Centret i Uddevalla är en ideell förening med kontor på Dalaberg, norra Uddevalla. Vi är en av Uddevallas största och mest aktiva föreningar. Vår verksamhet består av bland annat religiösa aktiviteter, sportevenemang och mycket mer. I folkmun är vi mer kända som Uddevalla moskén.

Hitta hit!

IC Uddevalla
Lövskogsgatan 8
45173 Uddevalla

isc-uddevalla@hotmail.com
070 000 00 00

Webbisdan utvecklad av Webbi