Vigsel

vigsel nikah

Vigsel

Uddevalla moskén erbjuder möjligheten att viga sig i enlighet med Islam. För att viga sig i Uddevalla moskén behöver du ha med två dokument – ett intyg om hindersprövning och en blankett om vigselintyg. Ansökan om hindersprövning görs hos Skatteverket och du får hem båda blanketterna i brevlådan från Skatteverket. Du behöver även giltiga ID-handlingar och självaste ceremonin tar ca 30 minuter.

 

Hindersprövning

Ansök om hindersprövning hos Skatteverket.

Vigselintyg

Du får hem ett intyg om hindersprövning och en blankett om vigselintyg

Giltiga ID-handlingar

Ha med er intyget om hindersprövning, vigselintyg och giltiga ID-handlingar.

Ceremoni

Vigseln tar ca 20 minuter och utförs alltid i närvaro av vittnen, familj och vänner.

Vigselbevis

Ni får med ett vigselbevis på plats.

Ett nytt kapitel i livet

Äktenskap är ett stort steg i livet och oftast, om inte alltid, innebär det en hel del förändringar i livet. Det är därmed viktigt att läsa på vad ett äktenskap innebär och vad det innebär utifrån svensk lag. Ett äktenskap är juridiskt bindande och då kan det vara bra att känna till vissa lagar som alla som ingår i ett äktenskap berörs av.

Efter genomförd vigsel kommer vår vigselförrättare att genast meddela Skatteverket om vigseln genom att skicka in vigselintyget. Ni får även ett vigselbevis på plats.

vigsel

För dig som är medlem

För dig som är medlem i IC Uddevalla (dvs moskén) genom FIFS blir totala priset för denna tjänst 1500kr som betalas på plats. För att kontrollera om du är medlem kan du kontakta oss på info@isc-uddevalla.se. Kontroll sker också på plats.

Börja här

Börja genom att boka ett möte. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post på info@isc-uddevalla.se. Boka en tid för din vigsel eller boka imamen om du önskar att vigseln sker utanför moskén (dvs annan plats).

Icke-medlemmar

Om du inte är medlem i moskén genom FIFS kostar den här tjänsten 2000kr som betalas på plats.

Blir du tvingad till ett äktenskap? Det finns många platser där du kan få hjälp, inklusive stödmottagningar, polisen och socialtjänsten.